dijous, 23 d’agost del 2012

LA LECTURA ÉS SEXY



Molts han destacat dins de la Campanya Fomentar la Lectura que escriure “sexy” NO ÉS POSSIBLE. Segons el DIEC2 “ sexy o sexi” no tenen entrades en llengua catalana. 
 Per tant, no podem dir que la intel·ligència o la Filosofia són “sexys” i, molt menys, dir que escriure és “sexy”.  Tot i malgrat que més d’un lletraferit ha experimentat i,  gaudit de valent, l’eròtica de la ploma.
Fins i tot puc ser de les poques que considera que llegir és “sexy”.
Abandonar-se al plaer hedonista de gaudir de les passions i desitjos que proporciona un text un cop desfermada la nostra curiositat.
Però per saber si escriure i llegir són “sexys” hauríem de preguntar-ho als qui practiquen tan nobles arts. Personalment, reconec que escriptors, llibreters i bibliotecaris em semblen “sexys”. Trobo que els envolta un aire de misteri envers el coneixement acumulat de tots els enigmes que tan generosament poden desvetllar compartint-los. Però aquest és el meu parer. 
D’altra banda no dubto que trobaria quòrum, donat que no compromet la intel·lectualitat de ningú,  envers a que la lectura és “sexy”. Perquè en el fons l’erotisme i el plaer van molt lligats a l’ortografia (punts G, P...) i la Gramàtica Parda (domini de la llengua pròpia i aliena).
Veure a algú llegir  es “sexy”: la concentració, l’abstracció i l’abandó gestual de qui s’arrauleix  en sí mateix, recolzant-se contra quelcom o reposant indolentment  mentre s’estreny amb força les cobertes d’un llibre i,  amb dolçor o premura, es fan voleiar les planes d’un llibre per no perdre fil en l’experiència vital que comporta l’exercici de la lectura.
Res més “sexy” que l’expressió goluda i emetent de qui és a punt d’esquinçar el vel de la trama teixida en arribar al final d’un bon llibre.

 Un llibre obert és un cervell que parla
Tancat, un amic que espera
Oblidat, una ànima que perdona
Destruït, un cor que plora. 
Proverbi Hindú. 

LA LECTURA  ÉS SEXY





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRADUCTOR

DRACMAY ALEXANDRIA

DRACMAY ALEXANDRIA
Un llibre obert és un cervell que parla Tancat, un amic que espera Oblidat, una ànima que perdona Destruït, un cor que plora. Proverbi Hindú.

Entradas populares